by

L’esport adaptat

Per Sant Jordi 2015 va sortir a la llum el llibre juvenil Un pòdium irrepetible, una història que parla de valors, d’esports i d’amor.

Furgo

L’acollida que va tenir el llibre des d’un principi va ser tan bona que de seguida ens vam posar a treballar en la continuació de la història. Les escoles que l’han utilitzat com a llibre de lectura, ja sigui dins del pla lector, ja sigui dins de l’assignatura d’educació física, ja sigui com a llibre de lectura obligatòria, ens han dit que el llibre els hi ha servit per treballar diversos aspectes com la lectura i els valors però que, a més a més, els nens s’ho han passat molt bé llegint-lo. Els hi ha agradat tant la història que tenien ganes de seguir llegint per saber què passaria en el següent capítol, i aquesta és la millor noticia! Així doncs, si us agraden els esports i encara no l’heu llegit, no espereu més, segur que alguna cosa us aportarà!

fageda

Trobareu més informació del llibre a:
http://terracel.cat/gregal/fitxa_producte.asp?id_prod=68&id_cat=25

I per aquells que ja l’heu llegit i esteu esperant la segona part, ens ve molt de gust explicar-vos algunes novetats que incorporarà aquest segon volum. L’esport és una activitat popular que practica molta gent, això és un fet, per això també el llibre està agradant tant, perquè molts i molts nens se senten identificats amb la pràctica esportiva i amb la història que s’hi explica. Però no tothom que fa esport té les mateixes aptituds. Hi ha gent amb discapacitat que també practica esport i hem volgut incloure’ls en el llibre, perquè els admirem, perquè fan molt i molt esforç i perquè l’esport suposa per molts d’ells una millora de la qualitat de vida i els fa sentir bé, i aquest és un gran valor afegit que ens proporciona l’esport. Un pòdium irrepetible 2, doncs, incorpora esportistes amb discapacitat, un d’ells amb una discapacitat intel·lectual com l’autisme, un altre amb una discapacitat física com la paràlisi cerebral i un altre amb una discapacitat física orgànica com la ceguera. Serà gairebé per casualitat que l’Èric i la Martina descobriran l’esport adaptat, però les coses no acostumen a ser perquè sí i la història de cadascun d’aquests esportistes els farà replantejar moltes coses. Tot plegat, serà tant interessant que aprendran nous valors humans i esportius i decidiran incorporar la discapacitat en el treball.

Aquí us deixem una de les il·lustracions del capítol que parla sobre l’hípica. Us presentem el protagonista d’aquest capítol, l’Eduard, un nen autista que a través dels cavalls trobarà la manera d’expressar-se i de relacionar-se amb el món extern. Una història preciosa que no us deixarà indiferents…
Capitol_5_3

Il·lustracions de Montse Buñuel

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *