Blog
Museu Colet, Barcelona

Museu Colet, Barcelona

El dijous 10 de maig va ser un gran dia, vam presentar el llibre Un pòdium irrepetible 2 al museu Colet de Barcelona, un espai emblemàtic, una sala preciosa. L’acte el va organitzar i presentar la Blanca Nualart, a qui li agraïm enormement haver preparat una presentació tan entranyable.

Un cop donada la benvinguda, va posar el booktrailer i, seguidament, va passar la paraula al Josep Maria Ibarra, representant de l’editorial Gregal, que va destacar que la Montse i jo fem un bon tàndem. A continuació, va llegir una carta del Jordi Albertí, director de l’editorial.

A continuació, la Blanca em va passar la paraula perquè expliqués com va sorgir la idea d’escriure un llibre sobre esports, la meva relació amb l’esport i el perquè d’haver inclòs l’esport adaptat.

Després, la Montse va explicar com il·lustra, el que li va suposar dibuixar un llibre sobre esports i els valors que posa en pràctica a l’hora de fer-ho.

Un cop feta la nostra intervenció, vam començar el col·loqui amb unes convidades de luxe, la Meritxell Lorca, esquiadora amb ceguesa total, i la Laura Castillo, nedadora i practicant d’hípica amb paràlisi cerebral. Sentir-les, va ser francament inspirador, sobretot per l’entusiasme i la positivitat de les seves paraules, tot un exemple! 

La Meri ens va explicar què suposa per ella l’esquí alpí, el baixar a tota velocitat sense veure el que li espera ni saber la dificultat de la pista que està baixant. Confia plenament en la seva guia i assegura que, sense ella, no podria fer-ho. Gaudeix entrenant, li encanta l’esport! També ens va explicar el seu dia a dia, com viu, les dificultats que es troba i com les supera, amb perseverança i il·lusió. Ens va demostrar que és una persona altament capacitada, amb una força increïble i capaç de tot.

La Laura, amb paràlisi cerebral ens va transmetre entusiasme, alegria i felicitat, quina noia! Va aprendre a nadar de gran, només fa cinc anys, però ja és tota una campiona, una persona plena de passió i vida. Tot i les dificultats, igual que la Meri, viu la vida amb intensitat, amb joia!

Els hi vam fer preguntes i van llegir un fragment del llibre, totes dues. La Laura des del propi llibre, la Meri amb Braille. Gràcies a les dues per demostrar-nos que els obstacles no son un impediment per fer allò que més ens agrada. Endavant, noies, sempre endavant!

Per acabar, el Toni Reig, director del Consell Català de l’Esport, va parlar del llibre i en va destacar tres virtuts. La primera, que és un llibre atractiu, que enganxa, que es llegeix molt bé i que atrapa des del primer moment. La segona, que és un llibre que et fa aprendre coses dels esports i de la vida dels esportistes i, la tercera, que és una història que aporta valors i emocions, perquè el llibre també emociona.

Per tancar l’acte, signatura de llibres i intercanvi d’opinions amb els assistents.

Gràcies als que ens vau acompanyar en un acte tan emotiu i entranyable. Gràcies a tots per les vostres aportacions. Les ganes d’escriure no paren i, amb aquesta injecció de motivació, us informo que estic endinsada escrivint la tercera part de la història!

Podeu llegir la crònica del Consell Català de l’Esport a:

http://esport.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/nota-pres-llibre-podium-irrepetible2

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *