by

Presentació La Gralla

Ahir dijous 30 de novembre vam tenir el plaer de presentar Un pòdium irrepetible 2 a la llibreria La Gralla de Granollers, una llibreria francament espectacular i preciosa. La sala, plena de gent, feia un goig especial. El Jordi Sanuy va obrir l’acte fent els agraïments oportuns i presentant als integrants de la taula: la Montse Buñuel (il·lustradora), el Pau Ribes (nadador de sincronitzada), la Júlia Tornero (ex-nadadora de sincronitzada i entrenadora) i a mi (autora del text).

L’acte va seguir amb la visualització del booktrailer.

A continuació, vaig explicar la meva relació amb la literatura i l’esport i d’on va sorgir la idea d’escriure un llibre d’aquestes característiques. Vaig parlar dels 5 pilars de la història: els esports, els valors, l’amistat, l’amor i la discapacitat, ressaltant que la discapacitat és el gran valor afegit d’aquesta segona part, perquè m’ha permès aprofundir, encara més, en els valors humans. Per acabar la intervenció, vaig llegir un fragment del capítol que parla sobre l’esquí de fons i on l’esportista en qüestió té una discapacitat física orgànica com la ceguesa.

En aquest fragment, l’esportista amb discapacitat explica els seus sentits, la seva actitud davant de la discapacitat i, finalment, que és el que li ha aportat el fet de no veure-hi, és a dir, la part més positiva de la seva situació. La discapacitat es tracta amb una sensibilitat especial al llarg de tota la història, fet que li dóna un punt encara més tendre.

A continuació, el Jordi va fer unes preguntes a la Montse sobre el tema de la il·lustració, i ella va explicar que va haver de documentar-se per dibuixar alguns esports com el bàsquet en cadira de rodes o l’aikido.

Seguidament, el Jordi va passar la paraula al Pau Ribes, que va parlar de la seva trajectòria dins del món de la natació sincronitzada, de les conseqüències de ser un noi en un esport fortament femení, el perquè es va iniciar en aquest esport, la seva aportació dins de la sincronitzada masculina i els beneficis que ha trobat en aquest esport a nivell personal. També va explicar que de petit se li havia detectat dèficit d’atenció i hiperactivitat, que no podia estar quiet i que li costava molt concentrar-se davant dels llibres per estudiar. La sincronitzada li va permetre trobar un espai i una activitat on se sentia plenament a gust, perquè, com ell diu, l’aigua és el seu medi.

Gràcies a aquest esport, va poder deixar la medicació i va trobar allò que realment l’omplia, estar a l’aigua el feia sentir lliure i li permetia ser ell mateix. La Júlia també va aportar la seva part explicant la trajectòria del Pau des de la seva pròpia experiència i, tots dos, van explicar anècdotes del que suposava anar a les competicions amb un noi a l’equip, tenint en compte que la natació sincronitzada ha estat sempre un esport clarament femení.

Per acabar, ronda de preguntes, regals i signatura de llibres.

Gràcies de nou a tots els assistents per haver vingut, gràcies al Jordi per donar-nos sempre el seu suport incondicional, al Pau i a la Júlia per compartir tantes coses interessants i a la llibreria La Gralla per cedir-nos un espai tan agradable. En definitiva, gràcies a tots per fer-nos passar una gran tarda parlant del llibre Un pòdium irrepetible 2.

Gràcies, gràcies, gràcies!

Desitgem que el llibre us agradi molt i que a través d’ell descobriu nous esports apassionants!

La pròxima presentació serà el 15 de desembre a Figueres!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *