by

Presentació UPI2 a Torelló

El dilluns 13 de novembre a la tarda vam tenir el plaer de fer la primera presentació del llibre “Un pòdium irrepetible 2” a la biblioteca Dos Rius de Torelló.

Va ser un acte molt entranyable i tots plegats vam passar una tarda agradable parlant del llibre “Un pòdium irrepetible 2”, d’esports, de valors, de literatura i de dibuix.

Per iniciar l’acte, la Clara Busquets ens va delectar amb una preciosa peça musical amb la flauta travessera.

A continuació, vaig explicar la meva relació amb l’esport i la literatura i com d’aquí va sorgir la idea d’escriure “Un pòdium irrepetible” i “Un pòdium irrepetible 2”. També vaig fer una pinzellada sobre el meu procés d’escriure i vaig explicar el mètode que utilitzo per crear històries. Després, aprofitant que estàvem en un acte dins de la programació del Festival de cinema de muntanya de Torelló, vaig explicar els esports de muntanya que surten entre els dos llibres, que són: l’alpinisme, el córrer per la muntanya, la bicicleta de muntanya, l’escalada i l’esquí de fons.

Vaig llegir alguns fragments del llibre que exemplificaven els valors i les actituds que pretén transmetre la història, valors com creure en un mateix o com l’actitud que adoptem davant de les situacions que ens anem trobant. A partir d’aquí, com que la meva intervenció acabava amb l’esquí de fons, i aprofitant que teníem una convidada especialista en aquesta modalitat, la Laura Orgué, vaig passar-li la paraula perquè ens expliqués experiències i anècdotes personals relacionades amb l’esport i enllaçades amb històries i situacions que passen al llarg de la història. Ens va parlar dels imprevistos, del fracàs en el sentit que a vegades cal re-programar els objectius perquè les circumstàncies no et permeten assolir allò que t’havies proposat i, també, ens va explicar que el seu entrenador a vegades la feia esquiar amb els ulls tancats i de nit per entrenar la practica de la no-visió, que és el que passa en el capítol de l’esquí de fons, perquè l’esportista té una discapacitat visual i no hi veu.

Un cop ens va haver compartit les seves anècdotes i experiències personals i tantes coses interessants, va arribar el torn de la Montse, que ens va explicar com il·lustra els llibres, les tècniques que utilitza, la seva metodologia i, per finalitzar, va fer un petit de taller de dibuix on va explicar tècniques i consells per dibuixar un paisatge.

Tot plegat molt interessant!

I per acabar, sessió de signatures.

Gràcies de nou al Festival de cinema de muntanya de Torelló i a la biblioteca Dos Rius per organitzar l’acte, a la Laura Orgué per acompanyar-nos com a esportista, a la Clara Busquets per posar-hi música i a tots els assistents per dedicar-nos el vostre temps. De tot cor, gràcies!

La pròxima presentació serà el 30 de novembre a Granollers, us hi esperem!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *